22 Kasım 2009 Pazar

gündem

Gün itibari ile bir pazarı daha evde geçirmiş durumdayım. Bu haftanın gündemi Kürt açılımı-Dersim ayaklanması - Yargıtay'in dinlenmesi.
Meclis oturumunda gorusuldu Kürt açılımı. CHP oturumu terk etti Tayyip Erdoğan konuşurken. Üslup tam bir sokak kavgası şeklindeydi. Ortada somut hiçbir şey yok. Hissettiğim birilerinin direktifinin geldiği ve AKP'nin bunları uygulamaya soktuğu. Sonuç çok karanlık olabilir gerçekten. Çünkü halk olarak sadece siyasetçilerin ağzının içine bakıyoruz. Doğuda dağlarda bunca insan öldü şimdi sıra sokaklara mı geliyor?
Yargıtay dinlenmesi ise tam bir skandal. Otoriter baskıcı bir gelecek bekliyor bizi. Yine susuyoruz. Başbakan'a "Yargıtay dinlenmiş "diyorlar , " Noolmuş beni de dinlediler" diyor. Yuh artık.
Bu arada bir ay önce ofisin cam cephesine araba girmişti. Önceki gün ise bir doğan çarptı cama. Avlanmaya çıkmış ve bir serçe yakalamış,camı farketmeyip çarptı. Elindeki serçeyi düşürdü bizi görünce de uçtu gitti. Ofis Kadıköy'ün ortasında.Bir doğan ne arar Kadıköy'de? Doğa(n)ın direnişi mi acaba? Çok şaşırttı beni açıkçası. Serçe Veterinere gitti ama o kadar korkmuş ki ölebilirmiş. Yarın gidip bakacağız bakalım durum nedir?

Hiç yorum yok: